© Copyright 2020-2022 MBL Apartnents - Minden jog fenntartva | Trendfingers | Design and marketing

Az infraszauna

Az infravörös sugárzást használó infraszauna a hagyományos szaunával ellentétben nem melegíti fel a levegőt körülöttünk. A sugárzótestek infravörös sugárzást bocsátanak ki, amelyek közvetlenül az emberi testet melegítik fel. Ezek a sugarak behatolnak a test szöveteibe, ezáltal megemelik a test belső hőmérsékletét – ebben rejlik a hatékonyságuk. Az infraszauna kabin ideális hőmérséklete 40-60 C közé tehető, így egy kellemes környezetben tudunk relaxálni.

Az infraszauna használata

Első használatkor törekedjünk arra, hogy egy alacsonyabb intenzitással és rövid ideig használjuk az infrakabint. Minden szervezet más, egyénenként változó, hogy ki és mennyit érez kellemesnek használatkor. Kezdésnek egy 30-40 Celsius fok ajánlott csak 10-15 percen át. Ez természetesen, ha kitapasztaljuk számunkra mi az optimális tovább növelhető.

Megfelelő hidratáltság nélkül nem ajánlott a szauna használata. Mindenképpen fogyasszunk el egy jó nagy pohár vizet mielőtt a kabinba ülünk. A folyadék pótlás, nagyon fontos. Kifejezetten a magas ásványi anyag tartalmú ásványvizek használatát ajánljuk szaunázás előtt, alatt és után.

Az infraszaunába száraz testtel üljünk be.
A használatkor mindig terítsünk magunk alá egy törülközőt, ami az izzadtság felfogására szolgál.

A szauna használat során rengeteget izzadunk rövid időn belül, ezáltal kerüljük a hirtelen felállást. Ezzel csökkentjük a szédülés kockázatát.
Rosszullét esetén azonnal fejezzük be a szauna használatát.

Gyermekek; 6 év felett is csak szülői felügyelettel használhatják a szaunát.
Mindenképpen kerülje a szaunázást, ha alkoholt vagy drogot fogyasztott. Ebben az esetben ugyanis többszörösen dehidratációnak vetné alá a szervezetét, ami rosszulléthez vezethet! A szaunázás előtti, vagy közbeni alkohol, drog, vagy gyógyszerfogyasztás eszméletvesztéshez vezethet.

Infraszauna használata után minden esetben zuhanyozzon le. Izzadás után a bőr pórusai kitágulnak ezért, ha a szervezetből távozó méreganyagot nem távolítjuk el bőr felületéről könnyen vissza kerülhet testünkbe. Kerülje a túl hideg vizet!
Ne vigyen be háziállatot a szaunába.

Mikor nem ajánlott infraszaunát használni?

Ne használja a szaunát:
- ittas állapotban;
- ha leégett a napon a bőre;
- ha várandós, illetve a szülés után 6 hétig;
- lázas megbetegedéskor;
- menstruációkor;
- ha nyílt sebbel rendelkezik;
- ízületi- és izomgyulladás esetén.

Kérdezze meg kezelőorvosát, szauna használat előtt:
- rendszeres gyógyszeres kezelés esetén;
- valaha volt/aktív szívbeteg;
- magas vérnyomás esetén;
- alacsony vagy magas vérnyomású beteg;
- keringési zavarokkal küzdő beteg;
- cukorbetegségben szenvedők.

A leírtak és a listák tartalma nem teljes, és ezek csak ajánlások, felelősséget érte nem vállalunk! Arról, hogy Ön használhat-e infraszaunát, és az említett módszerek, technikák alkalmazhatók-e az Ön esetében, azt javasoljuk, hogy egyeztessen folyamatosan kezelő orvosával, kérje ki a véleményét - hiszen ő ismeri a részletes egészségi állapotát, kórelőzményeit és az esetleg folyamatosan szedett gyógyszerek hatásait!

Hívj minket

+36204151582

Kövess minket

Iratkozz fel a hírlevélre